Workshop kalkhennepbouw

op zaterdag 16 maart 2019 in Afsnee

Deze workshop is volzet. Wil je graag deelnemen aan een volgende? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op facebook!

Bouwen met kalkhennep krijg je het best onder de knie door er gewoon aan te beginnen! 

Tijdens de workshop steek je de handen uit de mouwen, bouw je samen een stukje wand en krijg je vele praktische tips. We geven je ook een uitgebreide theoretische basis.

Na de workshop kan je gemakkelijker beslissen of deze bouwwijze iets voor jou en jouw project is. Je hebt de basis van theorie én praktijk beet om daarna zelf aan de slag te gaan als bouwheer, zelfbouwer of bouwprofessional.

Deze workshop staat open voor iedereen die meer wil weten over natuurlijk bouwen en kalkhennepbouw. Naast theorie en praktijk, is er ruimte voor al je vragen.

Caroline en Mathieu van de vzw Tom Wilson zijn de bezielers van dit bouwproject en heten je welkom!

Het bouwproject

In deze workshop gaan we de muren van deze 19de eeuwse schuur in Afsnee na-isoleren met kalkhennep. De hoeve is bouwkundig erfgoed. De kalkhennep vormt een isolerende en klimaatregelende binnenlaag tegen de bakstenen buitengevels.

Aannemer HOTA cvba, Weerwerk en vele vrijwilligers renoveren dit gebouw.

Woonder organiseert de workshop en levert kalkhennep.

Een toekomst voor de schuur!

Zelfoogstboerderij De Goedinge

Zelfoogst, bio, CSA (community supported agriculture) en sociale tewerkstelling: enkele ambitieuze bioboeren gingen in 2018 aan de slag om met respect en zorg voedsel te telen voor de Gentenaars. Ze startten met zelfoogstboerderij De Goedinge die onderdak zal vinden in de afgewerkte schuur!

VZW Tom Wilson

Deze 24ste scoutseenheid FOS telt een tweehonderdtal leden en sympathisanten van 6 tot 80 jaar oud. De eenheid was op zoek naar een scoutslokaal in de natuur. Voilà!

Waar & wanneer?

De workshop gaat door in Afsnee. Je ontvangt alle praktische informatie, ook het precieze adres, na inschrijving en enkele dagen voor de workshop begint.

We verwachten je om 9:00u, tegen 17:00u ben je kalkhennepbouwer!

Eten en drinken

We voorzien alle eten en drinken: je hoeft niets mee te brengen. Maaltijden en hapjes zijn vegetarisch en/of vegan).

Inschrijven

Je kan hier inschrijven. Je inschrijving is definitief na betaling van € 87 op rekening BE69 5230 8080 1378 (Triodos) van Woonder cvba met vermelding 'workshop kalkhennepbouw 16 03'

Leden van de vzw Tom Wilson die de workshop willen volgen, schrijven in maar hoeven niet zelf te betalen. De VZW bekostigt hun opleiding.

Using Format