Alex Sparrow (UK Hempcrete)

over kalkhennepbouw in Groot-Brittannië

met inspirerende voorbeelden en beschouwingen van een pionier

op 19 mei 2018 om 17:00u in Gent

Het mekka voor kalkhennepbouw

In onze eigen lezingen en workshops verwijzen we graag en vaak naar bouwwerken en onderzoek uit Groot-Brittannië. Je kan gerust stellen dat de Britten al jaren pionierswerk in kalkhennepbouw doen.

Denk aan The Haverhill Hemp Houses, The Science Museum in Wroughton, Marks & Spencer in Cheshire Oaks, Adnams Brewery Warehouse and Distribution Centre - om er maar enkele op te noemen.

Deze projecten waren ook telkens onderwerp van onderzoek, vaak met bijzonder overtuigende resultaten, meestal uitgevoerd door het BRE Centre for Innovative Construction Materials van de universiteit van Bath.

Pionieren met kalkhennep

Alex Sparrow pionierde als oprichter van het bedrijf HempLime Construct en later van UK Hempcrete, waar hij directeur is. Hij is specialist in bouwen met kalkhennep die vers op de werf gemengd en geplaatst wordt. Hij werkt als aannemer en begeleidt zelfbouwers.

Als Brits gezicht van 'gestorte kalkhennep' zie je hem vaak optreden als spreker, publiceert hij artikels, geeft hij workshops. Hij combineert een schat aan praktijkervaring met een grondige theoretische kennis.

Hij schreef die kennis neer in het degelijke The Hempcrete Book.


*

Deze lezing is Engelstalig. We voorzien geen vertaling.

Algemene vergadering van Woonder

Deze lezing is het open sluitstuk van de AV van Woonder cvba. Ben jij ook coöperant? Je ontvangt een aparte uitnodiging. De AV start om 14:00u.

Ben je nog geen coöperant? Sluit je aan!

Inschrijven

Deze lezing kan je gratis bijwonen, maar we hebben graag dat je je inschrijft.

Hier breng je dat in orde.

Ontvangst

Zeer welkom vanaf 16:30u voor niet-coöperanten!

Waar? Woest!

Bij Woest krijg je lekkers waarover nagedacht is. Wij vonden dat wel passen, want wij denken ook best vaak na :-)

Achter Woest ligt Watt Factory. Het zaaltje waar wij verzamelen ligt tussen Woest en Watt in.

Bereikbaar?

Woest is bereikbaar op vele wijzen, waaronder met bus 9 vanuit Gent-Sint-Pieters (vraag naar halte Eiland Malem) of met bus 3 die vertrekt aan Gent-Dampoort (naar halte Seghersplein). Plan je busroute hier.

Met plek voor fietsen, maar amper plek voor wagens.

Using Format