Workshop leempleister op strobalen

op zaterdag 16 maart 2019 in Puurs

Deze workshop is volzet. Wil je graag deelnemen aan een volgende? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op facebook!

Natuurlijk bouwen krijg je het best onder de knie door er gewoon aan te beginnen! 

Tijdens de workshop steek je de handen uit de mouwen, bepleister je samen een strobalen wand en krijg je vele praktische tips. We geven je ook een uitgebreide theoretische basis.

Na de workshop kan je gemakkelijker beslissen of deze bouwwijze iets voor jou en jouw project is. Je hebt de basis van theorie én praktijk beet om daarna zelf aan de slag te gaan als zelfbouwer of met een bouwprofessional.

Deze workshop staat open voor iedereen die meer wil weten over natuurlijk bouwen, strobalenbouw en leempleister. Naast theorie en praktijk, is er ruimte voor al je vragen.

Deze workshop is een initiatief van architect Benny Craenhals van Creatuur Consult en Tom De Vil van Ecobouw DEVIL.

Het bouwproject

Architect Benny Craenhals van Creatuur Consult vertelt:

Pieter en Sophie wilden een nieuwbouwwoning in eerder landelijke stijl op een perceel voor halfopen bebouwing.

Ik herinner me onze eerste besprekingen op kantoor nog heel goed: dat de woning erg energiezuinig moest worden, stond als een paal boven water. Maar Pieter en Sophie wilden verder gaan.

De bouwmethode moest stroken met hun maatschappelijke engagement en ecologisch bewustzijn. Hun droomwoning zou gebouwd worden met gezonde materialen en een minimale ecologische impact. En ze wilden veel zelf bouwen. We kwamen uit bij een houtskeletwoning met strobalen.

Voor ons kantoor was dit het eerste strobalenontwerp. We hebben ons laten bijstaan door specialisten met ervaring. We zijn dankbaar voor de gulle kennisoverdracht die we hebben ervaren en willen op onze beurt onze ervaringen graag delen met andere geïnteresseerden.”

Aannemer Het Leemniscaat en winkel voor ecologische bouwmaterialen Ecobouw DEVIL zorgen voor de pleisterwerken en begeleiden de workshop, samen met de architect.

Woonder organiseert de workshop.

Bouwroute Klein Brabant

Op 16 en 17 maart organiseert Bouwunie de Bouwroute in Klein Brabant, de streek rond Puurs. Het is een opendeurweekend voor lokale ondernemers in de bouwsector.

Het nieuwbouwproject waar deze workshop doorgaat is een open werf op deze route. Daarom kunnen op zaterdag en zondag telkens van 10 tot 16u ook toevallige passanten de werf bezoeken.

Waar & wanneer?

De workshop gaat door in Puurs. Je ontvangt alle praktische informatie, ook het precieze adres, na inschrijving en enkele dagen voor de workshop begint.

We verwachten je om 9:00u, tegen 17:00u ken je de basistechnieken van het bepleisteren van een strobalen muur!

Eten en drinken

We voorzien alle eten en drinken: je hoeft niets mee te brengen. Maaltijden en hapjes zijn vegetarisch en/of vegan.

Inschrijven

Je kan hier inschrijven. Je inschrijving is definitief na betaling van € 87 op rekening BE69 5230 8080 1378 (Triodos) van Woonder cvba met vermelding 'workshop leempleister 16 03'

Using Format