Workshop kalkhennepbouw

op vrijdag 16 november 2018 in Hoegaarden

Deze workshop is volzet, maar hier is nog plaats voor jou!

Bouwen met kalkhennep krijg je het best onder de knie door er gewoon aan te beginnen! 

Tijdens de workshop steek je de handen uit de mouwen, bouw je samen een stukje wand en krijg je vele praktische tips. We geven je ook een uitgebreide theoretische basis.

Na de workshop kan je gemakkelijker beslissen of deze bouwwijze iets voor jou en jouw project is. Je hebt de basis van theorie én praktijk beet om daarna zelf aan de slag te gaan als bouwheer, zelfbouwer of bouwprofessional.

Deze workshop staat open voor iedereen die meer wil weten over natuurlijk bouwen en kalkhennepbouw. Naast theorie en praktijk, is er ruimte voor al je vragen.

Deze workshop is een samenwerking van Hoecksteen bvba en Woonder cvba.

Het bouwproject

In deze workshop gaan we de muren van de 17de eeuwse woning Het Schip in Hoegaarden na-isoleren met kalkhennep. Het Schip is een beschermd monument. De kalkhennep vormt een isolerende en klimaatregelende binnenlaag tegen de bakstenen en zandstenen buitengevels.

Aannemer Hoecksteen bvba renoveert dit monument.

Dit project is het ontwerp van Jan de Moffarts

Woonder organiseert de workshop en levert kalkhennep.

Kalkhennep in Vlaams-Brabant

Deze workshop wordt gegeven naar aanleiding van het provinciaal klimaatproject kalkhennep. Dit is een project in samenwerking met IGO Leuven en provincie Vlaams-Brabant. Met vragen kan je contact opnemen met Aranka (e-mail) of telefonisch op 016 35 29 71.

Waar & wanneer?

De workshop gaat door in Hoegaarden. Je ontvangt alle praktische informatie, ook het precieze adres, na inschrijving en enkele dagen voor de workshop begint.

We verwachten je om 9:00u, tegen 17:00u ben je kalkhennepbouwer!

Eten en drinken

We voorzien alle eten en drinken: je hoeft niets mee te brengen. Maaltijden en hapjes zijn vegetarisch en/of vegan).

Inschrijven

Je kan hier inschrijven. Je inschrijving is definitief na betaling van € 87 op rekening BE69 5230 8080 1378 (Triodos) van Woonder cvba met vermelding 'workshop kalkhennepbouw 16 11'

Using Format