Workshop strobalenbouw

op zaterdag 28 augustus 2021 in Balegem

Strobalenbouw krijg je het best onder de knie door er gewoon aan te beginnen!

Tijdens de workshop steek je de handen uit de mouwen, bouw je samen een stukje wand en krijg je vele praktische tips. We geven je ook een uitgebreide theoretische basis.

Na een workshop kan je gemakkelijker beslissen of deze bouwwijze iets voor jou is. Je hebt de basis van theorie én praktijk beet om daarna zelf aan de slag te gaan als bouwheer of bouwprofessional.

Deze workshop staat open voor iedereen die meer wil weten over natuurlijk bouwen en strobalenbouw. Naast theorie en praktijk, is er ruimte voor al je vragen.

Deze workshop is een samenwerking van Architectengroep BarchiBuilding Passion en Woonder.

Het bouwproject

We zijn te gast bij Luc en Inge. Deze bouwheren maakten een grondige voorstudie en overwogen hun keuze goed.

Hier vind je meer over de beweegredenen en keuzes van de bouwheren. Je krijgt ook een beeld van de werf, want die loopt al!

De workshop

Op één dag leer je alle basiskennis over strobalenbouw, zowel de theorie als de praktijk. Je kan doorheen de dag al je vragen stellen. De andere deelnemers stellen vaak de vragen waaraan je zelf nog niet dacht, maar die je wel wil weten.

De deelnemers vormen doorgaans een diverse groep die vanuit verschillende invalshoeken als architect, aannemer, bouwheer, zelfbouwer, maar ook gewoon uit interesse en leergierigheid de workshop volgen.

We plaatsen strobalen in de wanden van het paal-en-balk houtskelet. Je leert de balen beoordelen, plaatsen en bijwerken. Je krijgt tips om efficiënt te bouwen.

Volgde je de online opleiding natuurlijk bouwen al?

Je hebt de online basisopleiding gevolgd en je wil je kennis nog wat verdiepen en concreter maken? Sluit dan aan voor het praktische gedeelte in de namiddag. Zo krijg je strobalenbouw helemaal in de vingers!

Als je alleen het praktische gedeelte van de workshop volgt, krijg je een korting van € 20. Enkel als je de online basisopleiding al volgde! Bij inschrijving kan je dit aanduiden.

Waar?

De workshop gaat door in Balegem (ten zuiden van Gent). Je ontvangt na inschrijving alle praktische informatie, ook het precieze adres, enkele dagen voor de workshop begint.


Eten en drinken

We voorzien alle eten en drinken: je hoeft niets mee te brengen. Maaltijden en hapjes zijn vegetarisch en/of vegan). We zorgen voor individuele porties.

Zelf mee te nemen

  • mondmasker
  • werkhandschoenen
  • bedekkende kledij: lange mouwen, lange broek, stevige (veiligheids-) schoenen

Coronaproof?

Je brengt je eigen beschermingsmiddelen mee om de risico's tot een minimum te beperken. Daarnaast nemen we nog enkele maatregelen (zie hieronder).

Inschrijven

Je kan hier inschrijven.

Van zodra wij zeker zijn dat deze workshop kan doorgaan, ontvang je een uitnodiging voor de betaling van € 147 op rekening BE69 5230 8080 1378 (Triodos) van Woonder erkende cv met vermelding 'workshop strobalenbouw 2808' en je naam.

Na afloop ontvang je een factuur met een bon van € 50 die je kan besteden bij Woonder.

Ben je aandeelhouder van Woonder? Dan betaal je slechts € 97 en ontvang je geen bon. Vermeld je aandeelhoudersnummer bij inschrijving.

Word hier aandeelhouder.

Corona-maatregelen voor workshops van Woonder

Wij willen de risico's op besmetting die het deelnemen aan deze workshop met zich meebrengt tot een minimum beperken.

  • Iedereen is vooraf ingeschreven.
  • Je bent welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.
  • Je brengt verplicht je eigen mondmasker mee en draagt die.
  • Je houdt je aan de afstandsregel van 1,5 meter.
  • Je brengt je eigen beschermingsmiddelen mee: zie hierboven.
  • Wij stellen deze workshop open voor niet meer dan 10 deelnemers.

Behoor je tot een risicogroep?

Senioren (65+) of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening behoren tot een risicogroep voor COVID19.

Ben jij in dat geval, dan overweeg je best of het deelnemen aan deze workshop raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico’s tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we ze helaas niet. Wij zijn ervan overtuigd dat je zelf of in overleg met je (huis)arts deze afweging kan maken. Heb je vragen over de activiteit? Neem dan contact op.

Maatregelen veranderen geregeld naargelang de omstandigheden en de voorschriften van de overheid. Wij brengen je van de laatste maatregelen op de hoogte voor het begin van de workshop zodat je als deelnemer weet waar je je al dan niet aan dient te houden.

Using Format